juni 20, 2021 0

Ung svensk investerar i NiP

För Emil “HeatoN” Christensen och de andra delägarna i den svenska e-sport organisationen NiP, blåser just nu framgångens vindar med full kraft. Alldeles nyligen fick man nämligen ett välbehövligt tillskott i kassan när den unge svenske mångmiljonären Felix Granander, som för övrigt är son till den numera avlidne mediemogulen Jan Stenbeck, och som även investerat i mobil casino gick in med ett tvåsiffrigt miljonbelopp som ny investerare. Genom affären tillsköts alltså ett fint extra kapital till NiP, som framöver förväntas användas till att bland annat rekrytera en rad nya lag för fortsatt tillväxt i e-sportvärlden. Granander gick självfallet inte heller lottlös i och med affären och säkrar genom denna 15% av det totala aktieantalet, något som också gör honom till den fjärde största ägaren i bolaget.

e-sport organisationen NiP

Från spets till bredd

Att NiP nu kan fokusera på att knyta till sig fler intressanta spelare och bilda lag i ett flertal andra intressanta e-sporter, gör således att man inte längre blir lika beroende av sitt CS:GO-lags framgångar. Senast f0rest och grabbarna gjorde riktigt bra ifrån sig var under Majorn i Valencia som de tog hem tidigare i år, men sedan dess har man vobblat en hel del ur ett resultatmässigt perspektiv. Detta är självfallet någonting som skapar en viss oro i en organisation med ett sådant stort fokus på just CS:GO, men samtidigt så är en böljande formkurva inget ovanligt i den här världen. Så länge laget hinner få ihop spelet igen tills dess att nästa stora major börjar vara aktuellt, så är det helt enkelt ingen fara på torpet. För dom som gillar att betta på csgo matcher har dock detta betytt att man tills vidare valt att övergiva sina tidigare favoriter en aning, eftersom det varit alltför svårt att försöka förutse vilka resultat som man kunnat vänta sig. Trots formsvackan har tack och lov fansen troget stått kvar vid NiP:s sida, då man av erfarenhet vet med sig vad de här grabbarna kan prestera när det väl gäller. Det är nämligen då man vanligtvis brukar vara som bäst, något vi sett bevis på vid ett flertal tillfällen.

Slaget är långt ifrån över

Än är med andra ord NiP kvar i matchen om vilken e-sport organisation som hör till den allra främsta inom CS:GO-scenen, precis där dom hör hemma! Extra spännande är som sagt också möjligheten att vi relativt snart alltså kan få se NiP jaga fler framgångar inom fler e-sports titlar, något som självfallet skulle vara roligt med svenska ögon sett. I nuläget är dock detta något vi enbart kan sia om, med vad som förhoppningsvis blir en spännande framtid till mötes!

© Copyright 2018. Jag vill ha en blogg.