januari 1, 2020 0

Ett tips om du behöver låna pengar

Ett tips om du behöver låna pengar

Nu för tiden är det väldigt vanligt att människor jobbar på arbetsplatser utan att egentligen ha någon fast anställning. Det kan vara anledningar som att man exempelvis bara jobbar extratimmar för att dryga ut studiemedlet eller att man precis blivit anställd och därför bara har en provanställning. Många jobbar också som konsulter. Detta kan ställa till stora problem för människor som vill låna pengar, men som på grund av sin avsaknad av fast anställning inte får något lån av banken. Du kan läsa mer om det här: smalan.nu.

En del personer väljer att aldrig ha någon fast anställning, eftersom det inte passar deras livsstil eller arbetssituation. Några kanske väljer att arbeta väldigt hårt halvårsvis under den svenska sommaren, för att sedan åka utomlands och vara ledig under vinterhalvåret. Det finns också många människor som arbetar som projektanställda på företag under vissa perioder och därför byter arbete arbetsplats väldigt ofta. En del föredrar att jobba som digitala nomader. Det kan alltså finnas många olika anledningar till varför man inte har någon fast anställning, och därför finns det också väldigt många svenskar som har svårt att få låna pengar.

Låna pengar utan fast arbete

Det finns dock möjligheter även för människor som inte har fastanställning. Det gäller bara att veta vart man ska vända sig. En del banker och företag accepterar låntagare som inte har fast anställning under förutsättning att dem ändå bedömer att din betalningsförmåga är tillräckligt god. Det kan hända att du är tvungen att betala något högre ränta för dina lån än vad du skulle fått göra om du haft fast arbete beroende på att det anses vara mer riskfyllt att låna ut pengar till personer utan fast månadsinkomst.

Visst, det kan tyckas vara orättvist att man inte ska få samma möjligheter att låna pengar bara för att man valt att arbeta på ett annat sätt än vad som traditionellt anses vara ”det rätta sättet”, men det är tyvärr så att det är bankerna som bestämmer spelreglerna.

Låna pengar som arbetslös

Om du för tillfället är helt arbetslös men har arbetat tidigare under året så finns det faktiskt hyfsade chanser till att få lån. Den största chansen till att få låna pengar i en sådan situation har du om du vänder dig till ett företag som erbjuder snabblån. Chanserna till att få låna pengar som arbetslös ökar dramatiskt om du har pengar undanstoppade sedan innan, eller ifall du får någon typ av inkomst från exempelvis a-kassa.

© Copyright 2018. Jag vill ha en blogg.